W.F. (Willem) Leeuwenkamp

Over Willem

Sinds 2015 ben ik consultant en docent bij SoSecure International. Ik houd mij bezig met security en intelligence management en help publiek- en private organisaties met hun proactieve beveiligingsvraagstukken om incidenten te kunnen voorkomen. Informatie-gestuurd werken staat hierbij centraal.

Mijn expertisegebieden zijn: Predictive Profling, Red Teaming, Security Risk Intelligence Management, Dreigingsanalyse en -inschattingen, Radicalisering Extremisme Terroisme & OSINT.

Mijn interesse in de veiligheidswereld ontstond tijdens mijn Bachelor Intelligence Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hier leerde ik over geheime diensten, terrorisme en verschillende kwalitatieve en kwantitatieve analysetechnieken. Ook maakte ik kennis met Red Teaming, een methode om dreigingen vanuit het perspectief van de tegenstander te onderzoeken.

Tijdens de Master Crisis- and Security Management richtte ik mij specifiek op terrorisme en radicalisering. Voor mijn thesis heb ik een evaluatiestudie uitgevoerd naar het Nederlandse contra-terrorismebeleid.

Wilt u meer weten over de bovenstaande onderwerpen? Of heeft u wilt u uw organisatie beter beschermen tegen actuele én toekomstige risico’s en bedreigingen? Mail dan naar w.f.leeuwenkamp@sosecure.nl. Ik help u graag.

Enkele publicaties: 

 • Vaandrager, D., Leeuwenkamp, W., & De Valk, G. (2023) A horizon scan based on a systems analysis: to anticipate threats against organizations involved in the well-functioning of society. Miroslav Tu Man I Paradigma Znanja.
 • Leeuwenkamp W., (2023) Crisis Voorkomen met Predictive Profiling en Red Teaming. Hoofdstuk in boek ‘Crisisbeheersing waardevolle lessen’, momenteel in productie bij SVDC, beschikbaar vanaf 27 september 2023.
 • Van der Plas, L., Leeuwenkamp, W. (2019) Proactief Beveiligen & Predictive Profiling (ISBN 9789082273984).

  Volg Willem

  In het proactieve spectrum richten wij ons op de Modus Operandi, zodat je de afwijking kunt herkennen. – Willem Leeuwenkamp

  Contact

  The Netherlands

  Rijnzathe 8, 3454 PV De Meern

  Belgium

  Onderrichtsstraat 48, 1000 Brussel

  Tel. + 31 30 41 00 301

  Follow Us