Werken bij

Onderzoeker en adviseur Inlichtingen & Veiligheid M/V/X

Inlichtingen en informatie gestuurd werken krijgen steeds meer een belangrijkere rol binnen de overheid en private organisaties. Wij zijn nu op zoek naar een enthousiaste professional die de wereld van Inlichtingen & Veiligheid goed kent. Een gepassioneerde onderzoeker en docent die zijn of haar kennis graag overdraagt en ingezet kan worden in uitdagende Analyse-, Risk-, Intelligence- en onderzoeksopdrachten.

Met het team en partners werk je samen om het Kenniscentrum Security Intelligence en SoSecure verder te ontwikkelen tot autoriteit op het gebied van Inlichtingen & Veiligheid in Nederland en Europa.

Het Kenniscentrum Security Intelligence & SoSecure

Het Kenniscentrum Security Intelligence en SoSecure richten zich op kennisontwikkeling, kennisoverdracht en het adviseren t.b.v. publieke organisaties en grote landelijk opererende organisaties die ondersteuning vragen op de dreigingen en risico’s van vandaag en morgen.

Je kunt hierbij denken aan onderwerpen zoals (criminele) ondermijning, maatschappelijke onrust en polarisatie, Contra Terrorisme Extremisme en Radicalisering (CTER), beïnvloeding door statelijke actoren, geopolitieke spanningen, spionage, terrorisme, etc.

Het is de ambitie van het Kenniscentrum Security Intelligence om (verder) uit te groeien tot hét nationale kenniscentrum op het gebied van Security Intelligence, Inlichtingen en Veiligheid waarin partners, overheidsorganisaties en kennisinstellingen samenwerken om het verschil te maken in de inlichtingen en veiligheid van onze snel veranderende samenleving.

Dit doen wij door wetenschap te combineren met praktische toepasbaarheid op diverse thema’s. Onze focus ligt hierbij op mens, organisatie en methodiek.

Wat zijn jouw werkzaamheden?
 • In de rol van inlichtingen- en veiligheidsconsultant ben je verantwoordelijk voor het mogelijk maken van de doorontwikkeling van het Kenniscentrum Security Intelligence en SoSecure International. Samen met onze partners en (senior) onderzoekers werk je mee om de koers uit te zetten voor de komende jaren en geef je richting en invulling aan de werkzaamheden en processen die daarbij horen.
 • Je initieert, coördineert en organiseert de dienstverlening van het Kenniscentrum Security Intelligence, doet onderzoek, werkt aan een visie en profilering en zorgt voor verbinding met andere kenniscentra en andere relevante organisatieonderdelen.
 • Je ontwikkelt en geeft opleidingen op het gebied van Inlichtingen en Veiligheid.
 • Verder ben je verantwoordelijk voor de profilering en communicatie van Kenniscentrum Security Intelligence. Tot slot draag je in samenspel met de (senior) onderzoekers bij aan de beleidsvorming rond onderzoek op het gebied van Inlichtingen en analyses.
Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar een energiek, ondernemend en communicatief sterk persoon met een analytische en bedrijfsmatige insteek en een goed gevoel voor samenwerken.

Je hebt grondige kennis van de wereld van Inlichtingen & Veiligheid en affiniteit met het onderwerp Security Intelligence en inlichtingen analyse. Je beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht, denkt in kansen en mogelijkheden, en weet mensen en organisaties te verbinden en te motiveren. Verder vinden wij in jouw cv terug dat jij:

 • Beschikt over een afgeronde masteropleiding (Crisis en Security Management, Politicologie, Strategische Studies, etc.);
 • Kennis en werkervaring m.b.t. middelen en processen binnen de complexe context van een Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, een opsporingsdienst, of een andere publieke instelling in het veiligheidsdomein;
 • Uitstekende beheersing hebt van Nederlands en Engels, zowel gesproken als geschreven.

 Als wij met jou in gesprek gaan, dan weet jij ons te overtuigen met voorbeelden uit jouw werkervaring waaruit duidelijk wordt dat jij:

 • Het vermogen hebt goed samen te kunnen werken en te kunnen optreden als medetrekker van veranderingen en organisatieontwikkeling;
 • Beschikt over advieskracht naar stakeholders en in staat bent een visie vorm te geven en uit te dragen;
 • Energie krijgt van het geven van opleidingen, trainingen en presentaties;
 • Vaardigheden hebt in het ontwikkelen en onderhouden van een netwerk en het fungeren als stevige gesprekspartner in het werkveld. 
Wat bieden wij?

Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met direct uitzicht op een vast dienstverband. Voor 0,8-1.0 fte, 32-40 uur per week of andere vorm van deeltijd. Een conform salaris, exclusief 8% vakantietoeslag. Een leaseauto, een laptop en een smartphone. Een gezellig team met mogelijkheden en een grote mate van vrijheid.

Voldoe je nog niet volledig aan het gevraagde profiel, schroom dan vooral niet om te solliciteren en kennis te komen maken.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil je werken in een gezellig en enthousiast team waar je veel vrijheid krijgt? Denk jij dat de functie een goede match met je is? Solliciteer dan met CV en een korte motivatiebrief.

Wil je eerst even kennismaken, dat kan uiteraard ook. Wij nodigen je dan graag uit voor een werklunch om in ons bedrijf te komen kijken en vooral persoonlijk kennis te maken. Voor meer informatie mail dan naar Leen van der Plas, email Lvanderplas@sosecure.nl

Contact

The Netherlands

Rijnzathe 8, 3454 PV De Meern

Tel. +31 30 41 00 301

Belgium

Onderrichtsstraat 48, 1000 Brussel

Tel. +32 471 87 47 79

Follow Us