R.A.B.(Rob) Out EMPM – RTE

Over Rob

Rob Out is een zeer ervaren oud-politiecommissaris van de Nationale Politie Nederland en runt momenteel een adviesbureau, Rob Out Consultancy, waarvan hij eigenaar en enige werknemer is. In 2023 gaat hij met pensioen bij de Nationale Politie.

Rob begon zijn carrière in 1979 als eerstelijns politieagent en is door de rangen bevorderd tot commissaris van politie. Hij heeft een masterdiploma in politiemanagement en is RTE-gecertificeerd.

Hij heeft een zeer uitgebreide ervaring in internationale samenwerking op het terrein van CTER. (Contra Terrorisme, Extremisme en Radicalisering)

Op dit onderwerp is hij expert, trainer en adviseur bij verschillende internationale organisaties (Europese Commissie, UNODC, OVSE, UNOCT, CEPOL etc.). Voor CEPOL (The European Police Academy) is Rob (onder andere) medevoorzitter geweest van het CEPOL Knowledge Centre on CT.

Hij is één van de oprichters van RAN POL, de politie werkgroep binnen het Radicalisation Awareness Network van de EU. Verder heeft hij deelgenomen aan verschillende door de EU gefinancierde projecten. Hij is ook voorzitter geweest van verschillende internationale PCVE (Preventing and Countering Violent Extremism) -werkgroepen.

Rob heeft trainingen (voor zowel trainers als eindgebruikers) en workshops ontwikkeld en gegeven in binnen- en buitenland.

Rob is keynote spreker, ontwikkelaar van trainingen, trainer, reviewer/auditor en gastdocent voor onderwerpen als vroegtijdige opsporing en preventie van radicalisering en gewelddadig extremisme (Targeted Violence), community policing, integrale aanpak (samenwerking tussen instanties) en nationale en Europese aanpak om radicalisering te voorkomen en tegen te gaan.

Zijn activiteiten hebben hem niet alleen in de meeste EU-landen gebracht, maar ook in de West-Balkanlanden, Azië (Centraal, Zuidoost en Zuid), Australië, Canada en de Verenigde Staten.

In juli 2023 trad Rob toe tot het Preventing and Countering Violent Extremism Programma van het ICCT (The Internarial Centre for Counter-Terrorism) in Den Haag als Associate Fellow.

Sinds september 2023 is hij hoofd van de afdeling Politieonderzoek bij AgSKK in Hannover. Zijn hoofdtaak is Work Package Leader in het EU-project GEMS (on Radicalisation in the Online Gaming World).

Rob’s praktijkervaring gecombineerd met zijn strategische en beleidsmatige inzichten geven hem een uniek perspectief op het gebied van CTER/PCVE.

Volg Rob

Punishment without prevention is simply unsustainable.”

Company

Over Ons

Dienstverlening

Blog

Contact

Contact

The Netherlands

Rijnzathe 8, 3454 PV De Meern

Belgium

Onderrichtsstraat 48, 1000 Brussel

Tel. + 31 30 41 00 301

Follow Us