Dr. K. (Kenneth) Lasoen

Over Kenneth

Prof. dr. Kenneth Lasoen komt uit een muzikale familie maar hij koos voor geschiedenis in plaats van zijn broer en zus (beroemde Vlaamse drumster Isolde). Enkele jaren na zijn studies oude geschiedenis aan de universiteiten van Gent en Leuven trok hij naar Londen en de universiteit van Cambridge om een master inlichtingen- en veiligheidsstudies te behalen in het kader van zijn promotie over de Belgische veiligheidscultuur. Hij is ook alumnus van de Hoge Studies Veiligheid en Defensie aan de Belgische Koninklijke Militaire School.

Sindsdien legt Kenneth zich toe op de studie van geheime diensten, en onderzoekt hij ook actuele internationale veiligheidskwesties. Hij is gespecialiseerd in counterintelligence, hybride dreigingen, en inlichtingenanalyse. Hij heeft over deze onderwerpen talloze publicaties in hoogstaande wetenschappelijke tijdschriften, zoals Strategic Studies, Terrorism and Political Violence, Studies in Conflict & Terrorism, Intelligence and National Security, en zelfs dat van de CIA, Studies in Intelligence.

Zijn brede kennis van inlichtingen en veiligheid past hij toe als docent van de vakken ‘Intelligence’ en ‘Actuele veiligheidsvraagstukken’ aan de Universiteit Antwerpen, als gastdocent bij de Leergang Terrorisme, Recht en Veiligheid aan de Universiteit Leiden, en hij geeft ook les bij bepaalde Europese inlichtingendiensten. Hij is steeds meer te vinden op het journaal en Terzake. Kenneth was gastprofessor conflict & veiligheid aan de Universiteit Utrecht, heeft gewerkt als nationaal veiligheidsadviseur bij Vooruit en als onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor internationale betrekkingen Clingendael in Den Haag. Zijn bestseller Geheim België. Geschiedenis van de inlichtingendiensten 1830-2022 verscheen in 2020 bij Lannoo en is al aan de derde druk toe.

Volg Kenneth

Bepaalde kenmerken uit de spionageroman komen heel soms in enige mate aan bod bij het echte inlichtingenwerk, maar meestal bestaat het inlichtingenwerk uit informatie verzamelen, verwerken en analyseren om daar dan een bepaalde besluitvormer mee te ondersteunen. Het is werk voor echte specialisten.” – Kenneth Lasoen

Contact

The Netherlands

Rijnzathe 8, 3454 PV De Meern

Belgium

Onderrichtsstraat 48, 1000 Brussel

Tel. + 31 30 41 00 301

Follow Us