J. (Jessica) A. Verhagen CPE

Over Jessica

Na haar afstuderen in Sociale- en Organisatiepsychologie heeft Jessica 14 jaar gewerkt bij het ministerie van Defensie. Daar heeft zij zich ontwikkeld van ongevalsonderzoeker bij de marinestaf van de Koninklijke Marine, POC ongevallencoördinator bij de Defensiestaf en bij de Beveiligingsautoriteit, tot hoofd Onderzoek en Risicoanalyse van de integriteitsorganisatie van Defensie. Ze is ‘gepokt en gemazeld’ ten aanzien van het (coördineren van) grote en complexe onderzoeken van incidenten/ongevallen, zowel in Nederland, in uitzendgebied en tijdens oefeningen in het buitenland. Een van haar producten is de Ongevalsernstmatrix, die Defensie gebruikt voor het melden van incidenten aan de Ongevalsraad voor Veiligheid (OVV).

Sinds maart 2016 is zij tevens opgeleid als Predictive profiler en als Linguistic profiler, met de Scientific Content Analysis methode (SCAN) die over de gehele wereld wordt gebruikt bij politieorganisaties zoals de Mossad, FBI en Royal Canadian Mounted Police. Momenteel werkt ze parttime bij de Nationale Politie|Recherche in Den Haag aan cold cases, dreigbrieven aan politici en in operationele onderzoeken, als linguïstisch profiler. Met de SCAN techniek analyseert zij brieven, tweets, verhoren van getuigen en verdachten, dreigbrieven, twittertrails, apps etc. op linguïstische opmerkelijkheden in de tekst, die aangeven dat er geheel of gedeeltelijk onwaarheid wordt gesproken op een specifiek moment in het verhoor of over een bepaald onderwerp.

In de Predictive  Profiling opleiding van Sosecure geeft zij tevens les in de SCAN techniek. Daarnaast is zij als lecturer betrokken bij onderzoeksbureau Dupin, een burgeronderzoekscollectief waarin ca. 2000 burgers werken aan een cold case.

Volg Jessica

Hugo Vijver

Leugenaars rekenen erop dat je slecht luistert en dat je hen het voordeel van de twijfel geeft als ze zich verspreken. Als je dat niet doet, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

Company

Over ons

Dienstverlening

Blog

Contact

Contact

The Netherlands

Rijnzathe 8, 3454 PV De Meern

Belgium

Onderrichtsstraat 48, 1000 Brussel

Tel. +31 30 41 00 301

Follow Us