H. (Hugo) Vijver

Over Hugo

Hugo studeerde in 2004 af aan de Universiteit Leiden op het onderwerp politiek geweld en militaire dicaturen. Na zijn studie was hij als politiek analist en later stafadviseur werkzaam bij de directie Inlichtingen Buitenland van de AIVD, binnen de teams Caribisch Gebied en Contraproliferatie. In 2014 maakte hij de overstap naar het ministerie van Defensie, waar hij als beleidsadviseur de ambtelijke en politieke top adviseerde over inlichtingen- en veiligheidsvraagstukken. Hugo werkte vanuit Defensie mee aan het ontwerpen van de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2017 en hij schreef de Defensie Cyber Strategie. Hiervoor voerde hij talloze overleggen en consultaties met buitenlandse partners, van Parijs tot Washington, van Vilnius tot Londen.

Ook was hij afgevaardigde voor Nederland tijdens de NAVO Cyber Defence Management Board en stond hij met (inter)nationale collega’s aan de wieg van de EU Cyber Rapid Response Teams. Tegelijkertijd behaalde hij zijn master aan de Defensie Academie in Breda, op het onderwerp afschrikking in het militaire cyberdomein, waarmee hij de scriptieprijs won van de Koninklijke Vereniging ter Beoefening van de Krijgswetenschappen.

Complexe vraagstukken als internationale inlichtingensamenwerking, intelligence failures, inlichtingen-analyse, de werking van de inlichtingencyclus en het cyberdomein hebben Hugo’s bijzondere belangstelling. Vanuit zijn expertise en ervaring schrijft en spreekt hij hier regelmatig over in landelijke media zoals het NOS Journaal, EenVandaag, Radio 1, NRC en Volkskrant.

Volg Hugo

Hugo Vijver

Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus. Lorem ipsum dolor sit

Company

Over ons

Dienstverlening

Blog

Contact

Contact

The Netherlands

Rijnzathe 8, 3454 PV De Meern

Belgium

Onderrichtsstraat 48, 1000 Brussel

Tel. +31 30 41 00 301

Follow Us