Dr. Ir. Erik Elgersma

Over Erik

Erik heeft aan de TU Delft zijn analytische kennis opgedaan; hij is daar in 1992 gepromoveerd. Competitive intelligence is echter een gebied dat breder is dan analyse. Daarom heeft Erik middels executive education zich als eerste het finance gebied aan London Business School eigen gemaakt. Zonder finance geen (competitive) analyse. Op strategy gebied heeft hij trainingen gevolgd bij de business schools van Harvard en Insead.  

Dhr. Dr.Ir. Erik Elgersma is sinds 2019 zelfstandig strategie adviseur met als specialisme organisaties te ondersteunen in het opzetten van het proces van data verzamelen tot en met strategische plannen maken.

Tevens is hij visiting lecturer bij de School of Business and Economics van de VU te Amsterdam, waar hij International Strategy doceert.

Hij is ook research fellow bij Vlerick business school in België. Sinds 1996 is hij actief in strategic analysis, eerst bij Akzo Nobel en daarna 20 jaar bij FrieslandCampina.

In de laatste organisatie was hij onder andere wereldwijd hoofd market and competitive intelligence.

Hij is auteur van drie boeken op het gebied van strategische (financiële) doorlichting van andere organisaties dan die waar je werkt. Zijn laatste boek is Concurreren op Kennis. 

Volg Erik

Ken jezelf en ken je tegenstander, en je zult geen slag verliezen.” – Sun Tzu

Company

Over ons

Dienstverlening

Blog

Contact

Contact

The Netherlands

Rijnzathe 8, 3454 PV De Meern

Belgium

Onderrichtsstraat 48, 1000 Brussel

Tel. +31 30 41 00 301

Follow Us