De colleges worden gegeven door docenten uit zowel de wetenschappelijke praktijk, als de inlichtingen praktijk. Uw docenten hebben (werk)ervaring bij inlichtingen-, opsporings- en veiligheidsdiensten of werken actief aan de uitbreiding van de wetenschappelijke kennis in dit boeiende werkveld.

Uw docenten:

Mr. Drs. Willemijn Aerdts
Willemijn Aerdts is eigenaar van Bureau Aerdts, dat zich richt op consultancy en advisering op het gebied van beleid en veiligheid. Ze is als docent verbonden aan het Ad de Jonge Centrum voor Inlichtingen- en Veiligheidsstudies van de Universiteit van Amsterdam. Zij was onder andere werkzaam als onderzoekt bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op dit moment is Willemijn Aerdts co-voorzitter van de Worldconnectors en als Global Shaper verbonden aan het World Economic Forum.

Leen van der Plas RSE
Leen van der Plas is directeur van SoSecure. Voorheen was Leen werkzaam bij de Dienst Bijzondere Recherche Zaken van de Nationale Politie.

Dr. Bruno Verschuere
Bruno Verschuere is hoofddocent forensische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder promoveerde hij aan de Universiteit Gent. Bruno publiceerde artikelen over onder andere liegen en leugendetectie, psychopathie en angst. Ook publiceerde hij het boek Memory Detection (2011). Bruno geeft college in de leergang Protective Intelligence over deceptie-detectie.

Drs. Constant Hijzen MA
Constant Hijzen is promovendus en docent binnen de Master Crisis & Security Management van de Universiteit Leiden (Campus Den Haag). Hij schrijft een proefschrift over veiligheidsdiensten in de twintigste eeuw in Nederland en onderzoekt de relatie tussen die diensten en hun politieke, ambtelijke en maatschappelijke omgeving. Constant geeft college in de leergang Protective Intelligence over de relatie tussen inlichtingen en de politieke, ambtelijke en maatschappelijke omgeving.

Neal Conijn
Neal Conijn is onderzoeker/consultant bij SoSecure en is mede-ontwikkelaar van het Kenniscentrum Security Intelligence. Hij studeerde Psychologie, Inlichtingenstudies en Crisis- & Security Management in Leiden (Rijksuniversiteit Leiden) en Amsterdam (Universiteit van Amsterdam). Hiervoor was Neal lid van de Red Teaming Task Group van het Ad de Jonge Centrum voor Inlichtingen- en Veiligheidsstudies.